Forbrugerrådet anmelder Apple

Forbrugerrådet mener, at Apple villeder forbrugerne, ved ikke tydeligt nok at gøre opmærksom på den toårige reklamationsret.

Apple giver forbrugerne indtryk af, at selskabets produkter ikke er dækket af de almindelige regler for 2 års reklamationsret, men udelukkende Apples egen etårige garanti. Det mener Forbrugerrådet, der nu er så godt og grundigt trætte af Apple, at de har meldt selskabet til Forbrugerombudsmanden.

Apple er allerede blivet idømt en bøde på 900.000 euro i Italien af samme årsag.

Udover at Apple ikke skilter tydeligt nok med reklamtionsretten, mener forbrugerrådet at Apples produktforsikring, den såkaldte Apple Care, i flere tilfælde dækker ting, som reklamationsretten allerede sikrer i mod.

“Det er vildledende, fordi forbrugerne efter købeloven er sikret en 2 års reklamationsret. Det er helt uacceptabelt, at så stor en spiller som Apple år efter år fortsætter med at vildlede forbrugerne om deres rettigheder. Det bør der sættes en stopper for, og det kan ikke gå hurtigt nok”, siger jurist i Forbrugerrådet Tina Dhanda.

Forbrugerrådet har nu anmeldt firmaet til Forbrugerombudsmanden, så der kan bliver kigget nærmere på Apples metoder.

Skrevet af Martin Wolsing, 19/03 2012
Tags:
Relaterede indlæg
Kommentarer
Subscribe to RSS
 • Martin

   

  Det gør bestemt ikke noget at Apple for en løftet pegefinger, det er ikke rimeligt at man skal betale for 3 års service når det kun er det sidste man reelt får!
  prisen bør ændres så det svare kun til det ene år man reelt får.
  men når det er sagt, har forhandleren som f eks Fona, også en KÆMPE skyld i der er mange der sidder og føler sig snydt. De for en bonus for hver gang de sælger en form for forsikring, enten om det er til computer, fjernsyn, eller andet. Så stol ikke altid på den rare sælger, der er mere end sikker på du har brug for forsikring – det kunne jo også være at det var til hans fordel!

  19. marts 2012 @ 19:07

 • Per

   

  @ Martin

  Er det en Apple Care forsikring eller den type af ekstra forsikring som Fona sælger? Jeg har to gange købt denne ekstra forsikring Fona har, som giver en udvidet sikkerhed efter de 24 måneder som købeloven foreskriver. Dette fremgår også af de papirer som du får fra Fona. Om forsikringen så er de penge værd, ja det er vist en meget individuel vurdering.

  20. marts 2012 @ 08:29

 • Danny Hare

   

  Det som også går galt er jo at den danske shop og andre landes i øvrigt bare er en kopi af teksten fra den “rigtige” amerikanske shop, som bare er oversat :-)

  Men omvendt, er det helt forkert at Apple ikke sætter sig ind i de enkelte landes regler, så hatten af for at Forbrugerrådet vil tage sagen op mod Apple..

  20. marts 2012 @ 10:20

 • Martin

   

  @ Per
  Nej, jeg taler om Apple Care.

  20. marts 2012 @ 16:56

 • Peter

   

  Jeg har haft et problem med min iPad, som jeg har ekstra ‘Serviceforsikring’ på. Blev lovet ved købet at dette betød at jeg var helgarderet, også mod dumme fejl, og at jeg ville få en ny iPad skulle uheldet være ude. Men da jeg tog den tilbage (fejl med funktionsknappen efter kun 14 måneder), fik jeg at vide at man kan ikke bare uddeler en ny iPad, at den skal til reparation, osv. Den er nu på et eller andet reparationsværksted. Det samme var også hændt, hvis jeg ‘kun’ havde købeloven på min side. Så serviceforsikringen blev faktisk solgt på nogle falske løfter fra Fona. Endnu en butik man får lyst til at boykotte helt fremover.

  20. juni 2012 @ 09:09

 • Lasse

   

  @peter havde du helt seriøst regnet med du bare ville få en ny og at den gamle ikke først skulle til reparation? Og hvad er funktionsknappen?

  22. juni 2012 @ 15:49

Skriv en kommentar

For at kommentere skal du udfylde navn og mailadresse. Du kan også oprette en profil på siden. Du finder registreringsformen nederst i sidebaren i højre side (klik på "Opret").