Apple snart klar med ny effektiv Macroscalar-processorteknologi?

Noget tyder på, at Apple er på vej til at lancere en helt ny og mere effektiv processor-arkitektur kaldet Macroscalar. De har i hvert fald ansøgt om at få beskyttet navnet.

I sidste uge ansøgte Apple om at få varemærkebeskyttet ordet “macroscalar” i USA, skriver Patently Apple. Selvom det umiddelbart lyder kedeligt, er det noget af det mest interessante, der er sket længe fra Apples side. Det er meget sjældent, at Apple ansøger om et varemærke i USA uden at have præsenteret et konkret produkt. Noget tyder altså på, at der er noget nyt og stort på vej.

Det interessante er, at macroscalar er en ny processor arkitektur, som Apple har nævnt mindst fire gange i patentansøgninger, første gang i 2004. Uden at gå alt for meget i detaljer, er macroscalar en processorarkitektur der øger effektiviteten sammenlignet med normale processorer. Man får altså højere ydelse og lavere strømforbrug ved samme clockfrekvens som en almindelig processor. Hvis teknologien holder det, den lover, er det ikke helt forkert at tale om et gennembrud.

Macroscalar er altså ikke i sig selv et produkt, men en teknologi eller et begreb. Man kan sammenligne det lidt med ordet “Retina”, som Apple bruger om iPhonens skærm, og ligeledes har fået varemærkebeskyttet. Macroscalar skal altså formodentlig benyttes lige så kraftigt i Apples marketing som Retina er blevet det. Apple vil med varemærkebeskyttelsen sikre, at andre med samme ideer ikke kan lukrere på Apples reklamekampagner.

Hvad Apple helt præcis har i tankerne, er selvfølgelig ikke til at vide, men da langt de fleste af Apples varemærker er egentlige produkter som iPhonen, iMac eller AirPort, er det afgjort noget, der ikke bare skal negligeres. Apple har traditionelt satset på ikke at fokusere på teknikken i deres produkter, dog med få undtagelelser som eksempelvis Retina og Thunderbolt.

Man kunne forestille sig, at det er Apples egenudviklede iOS-processorer, der i første omgang vil drage fordel af den nye teknologi. Måske allerede i iPad 3, som rygterne taler om er lige på trapperne. Det passer i hvert fald meget godt med timingen af varemærkansøgningen.

Skrevet af Martin Wolsing, 07/02 2012
Tags:,
Relaterede indlæg
Kommentarer
Subscribe to RSS

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar

For at kommentere skal du udfylde navn og mailadresse. Du kan også oprette en profil på siden. Du finder registreringsformen nederst i sidebaren i højre side (klik på "Opret").