Apple tester MacBook Air med A5-processor?

Noget tyder på, at Apple har udviklet en MacBook Air med den samme A5-processor som iPad 2. Lige nu tester de maskinen, for at finde ud af, hvordan den virker i praksis.

Apple skulle efter sigende være i gang med at teste en MacBook Air med en A5-processor. A5-processoren er den samme der sidder i iPad 2. Den produceres af ARM. Lige nu har MacBook Air en processor fra Intel som de øvrige Macs i Apples sortiment. At Apple tester A5, er derfor meget interessant.

A5 har selvfølgelig den store ulempe, at den er langt svagere end den nuværende processor fra Intel. Den slags er svært at gøre præcist op, men A5 leverer nok omkring en trediedel af den ydelse som Air’ens nuværende Core 2 Duo yder. Kilden oplyser dog at maskinen kører bedre end forventet. Ser man bort fra ydelsen, har A5-dog den fordel, at den næsten ikke bruger noget strøm. Derudover vil den kunne afvikle iOS direkte.

Det giver faktisk god mening, hvis Apple vælger at differentiere Air’en fra de andre bærbare, så den i endnu højere grad bliver et letvægtsalternativ, både rent bogstaveligt, men også i forhold til systemresourcer og krav til hardwaren. Hvis maskinen så kommer til at køre iOS og ikke Mac OS X, så har vi en sikker vinder. iPad 2 har vist, at iOS er meget mere end et styresystem til telefoner. Det er fuldt ud i stand til at køre mere krævende opgaver. Kombineret med et fysisk tastatur og et stor skærm, så har vi faktisk en rigtig computer med A5. Mange folk i dag udnytter på ingen måde deres computers resourcer. Grunden til at folk faktisk har så kraftfuld en computer som de har er oftest fordi styresystemet kræver det. For 10 år siden var high-end computere, der blev brugt til de mest krævende ting ikke mere kraftfulde end dagens almindelige tilbudscomputere fra Aldi. Var det godt nok den gang, er det også i dag. Hvis man altså parrer hardwaren med et styresystem udviklet til formålet. Netop dette er iOS. Det er udviklet til håndholdte enheder, med begrænsede resourcer.

En A5-Air vil være det oplagte valg for rigtigt mange mennesker, hvis det ellers bliver skruet ordentligt sammen. Det er helt sikkert det, Apple lige nu tester. De vil finde ud af, om ideen holder i praksis. Om ikke andet, så er de i hvert fald klar i det øjeblik for eksempel A6 eller A7 er klar om nogle år.

En helt anden teori kan være, at Apple ikke skifter fra Intel til A5, men inkluderer begge processorer. Så har vi pludselig en maskine, der kan skifte mellem Mac OS X og iOS som man har lyst.

Man skal dog nok ikke begynde at holde vejret. Der er lang vej fra prototype til færdigt produkt og 90% af prototyperne kommer sikkert aldrig videre.

Kilde: www.macotakara.jp

Skrevet af Martin Wolsing, 30/05 2011
Relaterede indlæg
Kommentarer
Subscribe to RSS
 • Morten K

   

  Satser nu på at få en Air med Sandy Bridge først, men spændende er det bestemt.

  30. maj 2011 @ 17:24

 • Surfereb

   

  Jeg håber nu også de bliver ved med at holde sig til Intel:-) det har alle dage være iorden og stabilt:-)

  31. maj 2011 @ 07:25

 • iMan

   

  “Hvis maskinen så kommer til at køre iOS og ikke Mac OS X, så har vi en sikker vinder. iPad 2 har vist, at iOS er meget mere end et styresystem til telefoner. Det er fuldt ud i stand til at køre mere krævende opgaver. Kombineret med et fysisk tastatur og et stor skærm, så har vi faktisk en rigtig computer med A5″

  Øh, hvad mener du med det? Lyder som en iPad 2 med et trådløst keyboard.
  Jeg vil da helst kunne køre OS X på min Macbook hvis den alligevel ikke er med touch screen.

  31. maj 2011 @ 20:15

 • i.ph

   

  Jeg gik ellers og troede hele ideen med Air var at man ikke undvære Mac OS systemet men samtidig have en “næsten iPad” da den er super lille og easy… iOs er måske et af de bedste styresystemer i verden til sit formål pt. Men man må samtidig erkende at det har en del mangler. Når man bruger en iOs enhed har jeg det ofte sådan “Det må jeg lige ordne når jeg kommer hen til en rigtig computer… Fx når man havner på en flash hjemmeside. Skal åbne filer hente musik / film som ikke er på iTunes eller som jeg hellere vil købe et andet sted…
  Har dog længe gået og sukket efter hvornår apple kommer med en MacBook med touchskærm.. Air ville være et godt sted at starte…

  31. maj 2011 @ 21:24

 •  

  @iMan & i.ph

  Jeg mener, at Air i dag “bare” en en tynd MacBook. Ved at smide iOS på den, kan Apple differentiere den endnu mere. Ja, man går glip af mange ting, men til gengæld bliver den super integreret med en masse ting.

  MIn ide er ikke, at den skal køre iPad-prgrammer, de er jo lavet til en touchskærm. Det er mere konceptet, med et ultra letvægts styresystem og en App Store, der kan levere 95% af det folk har brug for. Det vil få maskinen til at yde relativt bedre, da resourcer ikke bruges på at trække OS. De apps den skal afvikle skal være lavet til enheden, styresystemet skal også være tilpasset, så man kan klare det uden touch.

  MacBook Air kommer allerede i dag uden Flash (bare til orientering), så det er tydeligt hvilken vej Apples ideer går.

  Hvilke ting i OS X ville i savne i iOS? Og er det noget, der ikke ville kunne løses relativt nemt?

  1. juni 2011 @ 09:22

 • Kevin

   

  @Martin

  Jeg er helt enig. Jeg tror virkelig Macbook Air kunne nå bredere ud, hvis den fik A5 processor og iOS.
  Bare prøv at tænk, hvis den så kunne få næsten samme chipset som iPad, så kunne Apple bare smide Macbook’s i nakken på folk til 3-4.000 kr.
  Den ville sælge som vand i sahara 😀

  12. juni 2011 @ 22:45

Skriv en kommentar

For at kommentere skal du udfylde navn og mailadresse. Du kan også oprette en profil på siden. Du finder registreringsformen nederst i sidebaren i højre side (klik på "Opret").